Az aktuális festõ- (Paint), papír- (Paper), és kitöltõszínt (Fill) az állapotsor jobb oldalán láthatjuk.

Új festõ-, illetve kitöltõszín megadásához kattintsunk a paletta egyik színére az egér bal, illetve jobb gombjával. (Újabb palettát a Window menü Color Palette pontjából választhatunk.) Ha a papír (háttér) színét szeretnénk megváltoztatni, nyomjuk le a CTRL billentyût, s így kattintsunk a palettára az egér bal gombjával.


Ha rajzunk egyik színét szeretnénk használni festékként, kitöltésként, illetve háttérszínként, használjuk a színválasztó (Eyedropper Tool) eszközt. Válasszuk ki az eszközt a képernyõ bal oldalán, az eszköztáron. Majd kattintsunk a rajzterületre, rajzuknak arra a részére, ahonnan fel szeretnénk venni a színt. Ha az egér bal gombjával kattintunk  a festõszínt adjuk meg, ha a jobb gombbal  a kitöltés színét, ha CTRL+ bal gombbal  a papír színét.
A színeket úgy is meghatározhatjuk  (szerkeszthetjük), hogy az állapotsoron duplán az aktuális színmintákra kattintunk.
Ha a Paint vagy Paper színmintára kattintottunk, az új színt a színválasztó párbeszédablakban határozhatjuk meg. Csak rá kell kattintanunk a kiválasztott színre a párbeszédablak egyik lapján, s OK-val zárni az ablakot.
Kitöltés megadásához kattintsunk duplán az állapotsoron a Fill színmezõre. A megjelenõ párbeszédablakban adjuk meg a kitöltés típusát (kattintsunk az egyik ikonra), majd kattintsunk az Edit gombra, s az újabb ablakban válasszuk ki a konkrét kitöltõmintát.