Transzformálás elsõ lépéseként jelöljük ki a módosítandó objektumot: válasszuk az eszközsoron a nyíl eszközt, majd kattintsunk az alakítandó objektumra. A kijelölt objektum körül megjelennek az alakítófogantyúk.
1, Az egér gombját lenyomva tartva az objektum áthelyezhetõ.
2, A sarokfogantyúkat használva arányosan méretezhetünk; az oldalfogantyúkkal vízszintes, illetve függõleges irányban változtathatjuk a méreteket.
3, Ha újra az objektumra kattintunk, megjelennek a forgató- és döntõfogantyúk. A sarokfogantyúkkal forgathatjuk, az oldalfogantyúkkal dönthetjük az objektumot.
4, Újabb kattintással a torzító fogantyúkat hívhatjuk elõ. A fogantyúkat elhúzva alakíthatjuk a képet.
5, Ha negyedszer is az objektumra kattintunk, a perspektíva fogantyúkat jeleníthetjük meg. A sarokpontokat áthelyezve adhatunk az objektumnak perspektivikus hatást.
6, A transzformáció vagy transzformációk beállítása után kattintsunk az egér jobb gombjával a rajzterületre, s a mûveletek végrehajtásához válasszuk a megjelenõ segédmenü Apply sorát. Amennyiben a módosításokat nem akarjuk alkalmazni kattintsunk a Reset parancsra.) Ha csak áthelyezést alkalmaztunk, akkor az azonnal végrehajtódik. A beállított transzformációkat úgy is alkalmazhatjuk, hogy (a segédmenü elõhívása helyett) duplán az objektumra kattintunk.

A transzformálásokat nemcsak szabadkézzel, hanem pontos értékek alapján is elvégezhetjük. A módosítandó objektum kijelölése után a tulajdonságsor lenyitható listájában válasszuk ki az alkalmazni kívánt transzformációt, majd a tulajdonságsoron megjelenõ eszközökkel végezzük el a beállításokat.
Áthelyezés, pozicionálás
Forgatás
Nyújtás
Méretezés
Döntés
Torzítás
Perspektíva