Téglalap maszk készítéséhez kövessük az alábbi lépéseket:

1, Jelöljük ki azt az objektumot, amire a maszkot alkalmazni szeretnénk.
2, Válasszuk az eszköztár Mask Tool kiugró menüjében a Rectangle Mask Tool ikont.
3, Rajzoljuk meg a téglalap maszkot: kattintsunk a rajzterületre nyomjuk le az egér bal gombját, s húzzuk el a kurzort átlós irányba.
4, Ha szükséges, változtassuk meg a maszkoló eszköz beállításait a tulajdonságsoron, esetleg válasszunk más maszkolási módot, majd kerítsünk be újabb képrészletet, képrészleteket a rajzterületen.
Téglalap maszk
Kör maszk
Szabadkézi maszk
Lasszó maszk
Maszkfestõ
Varázspálca
Olló maszk
További maszkeszközök
Az eszköztár Mask Tool kiugró menüjének további eszközeivel is maszkokat hozhatunk létre. Egy maszk készítésénél  a különbözõ maszkeszközöket együtt, egymást kiegészítve is használhatjuk.

1, Kör maszkkal (Circle Mask Tool) kör vagy ellipszis alakú területet, területeket különíthetünk el.
2, A szabadkézi maszk eszközzel (Freehand Mask) a rajzterület különbözõ pontjaira kattintva sokszög alakú, az egér gombját lenyomva tartva szabálytalan alakú szerkeszthetõ területet keríthetünk be. A maszkalakzat befejezéséhez nyomjuk le az Alt billentyût és kattintsunk az egér bal gombjával.
3, Lasszó eszközt (Lasso Mask) használva úgy keríthetünk körül egy területet, mint a Freehand eszközzel. A különbség annyi, hogy a Lasso Mask színérzékeny eszköz. Az elsõ kattintás helyével megegyezõ színû, összefüggõ területet kiveszi a szerkeszthetõ részbõl.
4, Olló (Scissors) eszközzel elütõ színû éleket, képpontokat keresve készíthetünk maszkot. (Az elsõ kattintás helyének színe lesz a viszonyítási alap.) Az eszközt szabadkézi maszkként is használhatjuk.
5, Varázspálca (Magic Wand Mask Tool) eszközzel szín megadásával különíthetjük el a szerkeszthetõ területet. Az eszközzel a képre kattintva, a kattintás helyével megegyezõ színû egybefüggõ terület válik szerkeszthetõvé.
6, Maszkfestõ (Mask Brush Tool) eszközzel a szerkeszthetõ területet ecsetvonásokkal festhetjük meg.