A klón eszközt (Clone Tool) az ecset kiugró menübõl választhatjuk ki  és a Paint eszközhöz hasonlóan használhatjuk. Ebben az esetben nem egy adott színt viszünk a képre, hanem a meglevõ kép pontjait klónozzuk (másoljuk) egy másik területre.
1, Az eszköz kiválasztása után a tulajdonságsor elsõ lenyitható mezõjében klónozási módok közül választhatunk. Hagyományos értelembe vett másolást az elsõ, Clone módot választva végezhetünk .
2, Az alkalmazni kívánt ecset formáját, méretét egyéb jellemzõit a tulajdonságsoron vagy a Brush Settings kiköthetõ ablakban adhatjuk meg.
3, A jellemzõk beállítása után kattintsunk az egér jobb gombjával a másolni kívánt terület egy pontjára.
4, Majd vigyük a kurzort arra a területre, ahová másolni szeretnénk és kattintsunk az egér bal gombjával.
5, A rajzterületen szálkereszt jelzi a mintavétel helyét (a másolandó képpontokat) és kör a célterületet (ahová másolunk). A két jel klónozás közben együtt mozog.
6, A klónozás végrehajtásához nyomjuk le az egér bal gombját és a gomb lenyomva tartása mellett mozgassuk a szálkeresztet a másolandó terület fölött.
A klón eszközt nem csak az aktív képen (belsõ ablakon) belül használhatjuk. Az oldal alján látható képen a zsiráfokat úgy klónoztuk, hogy a mintavétel helye, illetve a célterület más-más belsõ ablakban volt.
hex21.jpg