A háttérbõl objektumot készíthetsz az Object menü, Create pontjának, From Background parancsával.
A teljes képet maszkkal veheted körül, ha duplán kattintasz az egyik maszk eszközre (pl. a Rectangle Mask Tool-ra)
Az ecset eszköz (Paint Tool) valamennyi tulajdonságát beállíthatod a Brush Settings kiköthetõ ablakban. Az ablak megjelenítéséhez kattints duplán az ecset eszközre, vagy válaszd a Window menü Dockers sorának Brush Settings parancsát.
Az ecsettel festett vonalak az aktív objektumra, illetve a háttérre kerülnek. Ha a festett vonalakat külön objektumként szeretnéd használni, készíts új “objektumfóliát” (Object menü>Create>New object),és erre fess.
Ha duplán a radír eszközre (Eraser Tool) kattintasz, az aktív objektum valamennyi képpontját törölheted. Ilyenkor az “üres objektumfólia” megmarad.
hex8.jpg Ha a teljes objektumot törölni szeretnéd (úgy, hogy üres objektumfólia se maradjon), válaszd az Object menü Delete parancsát.
Jelentõsen csökkentheted a képed fájlméretét, ha a különálló objektumokat egybeforrasztod. Az objektumok kijelölése után válaszd az Object menü Combine sorának Combine Objects Together sorát. Vigyázat, a kombinált alakzat utólag nem bontható fel, az elemek külön nem lesznek szerkeszthetõek.
Palettát készíthetsz egy kijelölt (aktív) objektumról : válaszd a Window menü Color Palettes sorának Create Palette From Objects parancsát. Az elkészült színtárat késõbbi használatra is elmentheted a párbeszédablak Save ikonjára kattintva